Mat

Den Veganska matlagningen
Vad händer när vi möter oss själva på tallriken? Har du hört uttrycket ”Du är vad du äter”?
För ett antal år sedan mötte jag en man som förändrade mitt sätt att se och relatera till mat. Bl a så pratade han om att maten är vår medicin, det som håller oss friska men även det som kan göra oss friska. Han pratade även om hur man väljer att äta, d v s slänger vi i oss maten eller tar vi oss tid och samtidigt tackar och hedrar maten? Han sa ”If you eat the food very quickly, just showing it down your throat, then it is like raping the food”. Dom här orden gjorde ett ofantligt stort intryck på mig, jag ville verkligen inte våldföra mig på maten utan faktiskt hedra den och med tacksamhet och kärlek ge mig själv av den mat som låg på min tallrik.
Matlagning, enligt mig, handlar inte bara om bra råvaror, om råvaror som på ett gott sätt kan tillföra oss god näring, utan det handlar väldigt mycket om kärlek. Med vilken energi lagar du din mat och till vem lagar du? Min mat kan anses väldigt enkel men den är fylld av kärlek ♥
Inom den vediska traditionen, som t ex yoga, pratar man ofta om Ahimsa, d v s non violence, icke våld, och det gäller allt här i livet. Mot dig själv och andra, djur som människor och genom våra val av vad vi äter eller vad vi säger oss själva kan vi hedra denna princip.
För närvarande erbjuder jag enbart matlagningen till olika retreat center enligt förfrågan.

All is love ♥